Cuma, Haziran 7, 2024
Ana SayfaSosyal MedyaLinkedInLinkedin Özet Örnekleri

Linkedin Özet Örnekleri

Eğer Linkedin keşfedip kayıt olma aşamasını tamamladıysanız sizin için Linkedin özet bölümü en önemli kısım olacaktır. Çünkü profilinize girenler önce başlığı sonra özeti okuyacaklardır. Bu rehber içeriğimizde sizlere Linkedin özet örneklerini sunacağız.

Linkedin Özet Nedir?

Linkedin hakkımda bölümü olarak adlandırılan alana Linkedin özet alanı denir. Bu alan profil bilgilerinizin hemen altında gözükür.

Linkedin Özet Örnekleri

Linkedin özetinizin amacı profesyonel olarak kimliğinizin ilgi çekici bir görüntüsünü sunmaktır. İlk göze çarpan detaylar burada belli olacaktır, profilinizin devamına bakmak isteyenler özet kısmından geçenlerdir.

Linkedin özeti, 2600 karakter sınırına sahiptir, kendinizden bahsettiğiniz, ne yaptığınız ve sizi değerli kılan şeyin ne olduğunu açıklamak için yaklaşık 350 kelimelik bir alan sağlar.

Linkedin Özeti Nasıl Olmalıdır?

Mükemmel bir özet, işverenler ve müşterilerin dikkatini çekmekte oldukça faydalı olacaktır. Diğerlerini geçmek için bir özetinizde kesinlikle değinmeniz noktaları listeliyoruz.

  • Hikayenizden bahsedin,
  • Konuşkan olun,
  • Okuyucu bağlayın,
  • Kısa ve net olun,
  • Birinci şahıs olarak yazın,
  • Doğru anahtar kelimeleri kullan,
  • Sizi ayıran yönlerinizin üstünde durun,
  • Şuanki durumunuzu açıklayın,
  • Başarılarınıza daha çok dikkat çekin,
  • Veri kullanın,
  • Hedeflerinizi belirtin,

Bu adımları da detaylandırarak yazımıza devam ediyorum.

Hikayenizden Bahsedin

Bu bir özgeçmiş alanı değildir, bir hikaye gibi okunmasına dikkat etmeliyiz. Demek istediğim şey ayrıntılı çalışma geçmişinizi bu alana doldurmanıza gerek yoktur. Hakkımda bölümünü daha çok okuyan kişinin dikkatini çekmek için kullanıyoruz.

Konuşkan Olun

Özeti yazma biçiminiz, günlük hayatta biriyle konuşma şeklini taklit etmeli. Bu tür yazıların okunması daha kolay ve ilgi çekici olabiliyor.

Kısa ve Net Olun

Insan kaynakları departmanı genellikle yoğun olduğundan, uzun bir makale okumaya zamanlarının olacağını sanmıyorum. Özetiniz kısa ve net olsun. Daha çok sizi öne çıkartacak şeylere odaklanın.

Birinci Şahıs Olarak Yazın

Birinci tekil şahıs olarak yazmaya çalışın. ‘benim’, ‘ben’ gibi zamirler kullanarak yazınızı daha özgün bir hale getirebilirsiniz.

Örnek olarak, “Ayşe Altın 5 yıllık deneyime sahip bir yazılım uzmanıdır” demek yerine “Ben 5 yıllık deneyime sahip bir yazılım uzmanıyım” diyebilirsiniz.

Veri Kullanın

Mümkün olduğunca linkedin özetinizde sayıları ve verileri kullanmaya çalışın. Bu veriler dikkat çekmekle kalmaz, başarınızın üstüne vurgu yapar. Örneğin, “Satışları %15 arttırdım” veya “20 kişilik bir ekibi yönettim” diyebilirsiniz.

Hedeflerinizi Belirtin

Gelecek hedeflerinizi özetinizde belirtmek rekabette öne çıkmanıza yardımcı olacak ve işe alınma şansınızı yükseltecektir. Hedeflerinizin gerçekçi ve ulaşılabilir olduğundan emin olun ve başarmak istediğiniz konu hakkında açık ve net bir duruş sergileyin.

LinkedIn Özet Örnekleri

Güçlü bir LinkedIn özeti oluşturmanızı sağlayacak önemli noktoları inceledik. Şimdi bu öğrendiklerimizle bir kaç linkedin özeti yazmaya çalışalım.

Öğrenciler için Linkedin Özet Örnekleri

LinkedIn özeti sadece çalışanlar veya iş arayanlar için değil sektörler için yetişen üniversite öğrencileri içinde çok önemlidir. Bu konuda sizlere linkedIn özet örneklerinden sunuyorum.

LinkedIn Özet Örnekleri

Bu özet kısa ve özdür, okunması kolaydır ve hem grup çalışması hem de staj yoluyla kazanılan tecrübeleri özetlemektedir.

Yeni Mezunlar için LinkedIn Özet Örnekleri

Yeni mezun biri olarak normalden daha fazla özet kısmımızı kullanmalıyız. Özetimizi kısa tutarak, kişiliğimizi karşı tarafa geçirmeye çalışmalıyız. Buradaki amacımız insanların bağlantı kurmak isteyeceği biri olmak.

LinkedIn Özet Örnekleri

Bu örnek size çok kısa gelebilir ama cidden tüm ayrıntıları kısa ve net biçimde ortaya koyuyor. Önce biraz kişilik aşılaması yapıyor ve ardından geçmişini özetleyerek, yeteneklerini aktarıyor.

Linkedin özet örneklerimiz şimdilik bu kadardı. Daha sonrasında yazımıza girişimciler, profesyoneller ve kariyer değiştirenler altında daha fazla örneklendireceğiz.LinkedIn üzerinde daha iyi fırsatlardan yararlanmak için Linkedin Premium fiyatlarını ve ne işe yaradıklarını da incelemeyi unutmayın.

Alakalı İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir